300 gramų | krevetės be kevalo |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
1 vienetas | poras (supjaustytas griežinėliais) |
150 gramų | žirniai |
750 mililitrų | sultinys (vištienos) |
350 gramų | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
2 skiltelės | česnakas (kapotas) |
250 gramų | jautiena (pjaustyta gabalėliais) |
šiek tiek | druska |
90 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | vištiena (krūtinėlė, supjaustyta juostelėmis) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | sojos padažas |
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutėms iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.
Rizotas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų košė su medumi
- Skani grikių košė
- Avižinė košė su džiovintais vaisiais
- Kukurūzų košė
- Morkų košė su kiaušiniais
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Bulvių košė -kaimiškai
- Itališka manų kruopų sriuba
- Citrininiai ryžiai
- Manų košė su riešutais
- Skani manų košė
- Smaližių avižinė košė
- Manų košė su vaisiais
- Ryžių košė su obuoliais, razinomis ir cinamonu
- Žirnių tyrė
- Grikių košė su grybais
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Penkių grūdų košė su spirgučiu padažu
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
Rytietiškas rizotas
-
Krevetės be kevalo,
300 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Poras, supjaustytas griežinėliais,
1 vienetas -
Žirniai,
150 gramų -
Sultinys, vištienos,
750 mililitrų -
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
350 gramų -
Česnakas, kapotas,
2 skiltelės -
Jautiena, pjaustyta gabalėliais,
250 gramų - Druska
-
Alyvuogių aliejus,
90 mililitrų -
Vištiena, krūtinėlė, supjaustyta juostelėmis,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Sojos padažas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutėms iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.
Rizotas paruoštas!