420 gramų | miltai (rupūs kvietiniai ir rugių (pusė vienų, pusė kitų)) |
30 gramų | mielės |
500 mililitrų | rūgpienis (arba kefyras) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus |
80 gramų | saulėgrąžos (kepintos) |
50 gramų | linų sėmenys |
1 valgomasis šaukštas | moliūgų sėklos |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
Skanaus!
Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.
Šaltinis: žurnalas "Ji"
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Vatikano duona
- Albinos duona
- Grikių duona
- Sėlenų duona
- Obuolių duona
- Naminė balta duona
- Balta duonelė su sezamų danga
- Naminis lavašas
- Balta duona su čiobreliais
- Duona "Ežiukas"
- Bulvių duona
- Juoda ruginė duona
- Avietiniai keksiukai
- Duona be glitimo
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Naminė duona
- Kepenėlių duona
- Mielinė bulka su razinomis
- Bulvių duona su kmynais
Rūpių miltų duona
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai, rupūs kvietiniai ir rugių (pusė vienų, pusė kitų),
420 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Rūgpienis, arba kefyras,
500 mililitrų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Obelių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Saulėgrąžos, kepintos,
80 gramų -
Linų sėmenys,
50 gramų -
Moliūgų sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su druska ir cukrumi, supilti kambario temperatūros rūgpienį (arba kefyrą).
Linų sėmenis, saulėgrąžas ir rupius miltus sumaišyti su aliejumi. Išminkyti vientisą tešlą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui pakilti.
Tešlą padalyti į dvi dalis ir sukrėsti į formas keksams (1,5 l talpos).
Duoną dėti į dar šaltą orkaitę. Įkaitinti orkaitę iki 175 ° temperatūros ir kepti 40 - 50 minučių. Medinių smeigtuku patikrinti ar duona iškepus.
Skanaus!
Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.
Šaltinis: žurnalas "Ji"
Komentarai (2)
-
rasa
2014-04-30 10:38
Pavadinime klaidas galima istaisyti?