Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
AUTORIUS:
pastaZARA,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų penne makaronai
320 gramų voveraitės
200 gramų moliūgai
60 gramų salierai
50 gramų pienas
40 gramų sviestas
40 mililitrų itin tyras alyvuogių aliejus
20 mililitrų brendis
20 gramų miltai
20 gramų smulkinti lazdynų riešutai
1 skiltelė česnakas
1 žiupsnelis druska
šiek tiek kapotas rozmarinas
šiek tiek pipirai
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje įpilkite aliejaus ir sudėkite smulkintą česnaką kartu su salieru. Įdėkite voveraites ir palikite troškintis.
2.
Pabarstykite druska ir pipirais ir suberkite į keptuvę smulkintas petražoles.
3.
Kai grybai bus paruošti, įberkite miltų ir įpilkite pieno. Įšmaišykite, kad visi ingredientai, esantys keptuvėje, pasidengtų kremu.
4.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite supjaustytą kubeliais moliūgą. Užpilkite šiek tiek vandens ir palikite troškintis sumažinus kaitrą. Kai moliūgas jau bus paruoštas (minkštas), išjunkite kaitrą.
5.
Išvirkite makaronus pagal instrukciją – verdančiame sūdytame vandenyje.
6.
Išvirus gerai nukoškite ir sudėkite į keptuvę su voveraitėmis. Įpilkite brendžio.
7.
Įkrėskite su šaukštu moliūgų piurė į serviravimo lėkštę, o ant viršaus uždėkite makaronus (įsitikinę, jog brendis išgaravęs).
8.
Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais lazdynų riešutais.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje įpilkite aliejaus ir sudėkite smulkintą česnaką kartu su salieru. Įdėkite voveraites ir palikite troškintis.

  2. Pabarstykite druska ir pipirais ir suberkite į keptuvę smulkintas petražoles.

  3. Kai grybai bus paruošti, įberkite miltų ir įpilkite pieno. Įšmaišykite, kad visi ingredientai, esantys keptuvėje, pasidengtų kremu.

  4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite supjaustytą kubeliais moliūgą. Užpilkite šiek tiek vandens ir palikite troškintis sumažinus kaitrą. Kai moliūgas jau bus paruoštas (minkštas), išjunkite kaitrą.

  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją – verdančiame sūdytame vandenyje.

  6. Išvirus gerai nukoškite ir sudėkite į keptuvę su voveraitėmis. Įpilkite brendžio.

  7. Įkrėskite su šaukštu moliūgų piurė į serviravimo lėkštę, o ant viršaus uždėkite makaronus (įsitikinę, jog brendis išgaravęs).

  8. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais lazdynų riešutais.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė pastaZARA
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų