200 gramų | miltai |
110 gramų | sviestas |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | rozmarinas |
1 sauja | moliūgų sėklos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gardūs kokosiniai sausainiukai
- Kriaušinės skarelės
- Sausainiai su šokoladu
- Paprasti Ingos sausainukai
- Sausainiai su riešutais
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Krekeriai
- Obuolių sausainiai
- Paplotėliai su bananais
- Mini raguoliai
- Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
- Reino sausainiai
- Sausainiai "Obuoliai pataluose"
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Trapieji spelta sausainiukai
- Avižiniai sausainiai
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Meduolis su razinomis
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
110 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Rozmarinas,
1 žiupsnelis -
Moliūgų sėklos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į trintuvo indą suberti persijotus miltus, cukrų, moliūgo sėklas ir supjaustytas rozmarino šakeles ir viską gerai sutrinti.
Viską suberti ant kambario temperatūros sviesto ir į jį įmušto kiaušinio ir gerai išmaišyti.
Tešla neturi lipti prie rankų.
Iš teškos suformuojamas volelis, jis suvyniojamas į polėvelę ir paliekamas šaldytuve pusvalandžiui. Išimtas iš šaldytuvo tešlos volelis nebekočiojamas, o iš karto supjaustomas 1-1,5 cm storumo ritinėliais.
Jie sudedami ant kepimo popieriaus, įspausti po kelias moliūgo sėklas.
Kepti 190 - 200 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes (priklausomai nuo sausainiukų storio). Skanaus.
Komentarai