5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis)) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio, smulkintas) |
1.5 stiklinės | ryžiai ((Arborio)) |
1 stiklinė | vynas (sausas, raudonas (pvz. Barolo)) |
6 stiklinės | sultinys ((vištienos)) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (šaltas, nesūdytas) |
4 valgomieji šaukštai | sūris (parmezano, tarkuotas) |
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ukrainietiški ryžiai
- Karpis, troškintas piene
- Pomidorai su svogūnais
- Troškinti topinambai
- Rusiškai troškinti kazlėkai
- Baravykai svogūnų padaže
- Višta, troškinta su česnaku
- Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
- Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
- Kuskuso troškinys
- Šutintas ungurys
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Virtas sterkas
- Troškintas sterkas
- Šutintos morkos su žirneliais
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Troškintas daržovių garnyras
- Jūros lydeka Graikiškai
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
Risoto "Al Baloro"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis),
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas,
1 vienetas -
Ryžiai, (Arborio),
1.5 stiklinės -
Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo),
1 stiklinė -
Sultinys, (vištienos),
6 stiklinės -
Sviestas, šaltas, nesūdytas,
3 valgomieji šaukštai -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!