Populiariausi receptai šią savaitę

Rauginti agurkai žiemai

Komentarai: 26
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklainį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų dangtelį pakaitinkite karštam vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.

Agurkai turi tikti žiemos konservavimui (prieš pirkdami įsitikinkite) ir rauginimui. Agurkų veislė Libella (lygūs, minkštesni) netinkama, Radničiok (agurkai spygliuoti, nelygūs, kieti) - tinkama.

Reklama:

Komentarai (26)


  • Vytautas 2015-08-23 09:57

    Na kam tie čėnakai. Visa skony gadina. O jus pameginkite bė čėnsnako


  • jurga 2015-08-20 19:21

    nereik cukraus ,o taip sksnus


  • Eva 2015-08-11 00:09

    Taip - ,,nuplautus'#039;, o ne ,, išplautus'#039; agurkus!..


  • Liza 2015-08-09 17:14

    Nu ir debilas tu Egi


  • Egidijus 2015-07-26 09:44

    Radnicioka valgo tiktai rusai o Lietuvei Mirabela patis geriausi


  • Liuda 2015-06-30 12:20

    Man rauginti agurkai dar nei karto neperrugo...3 saukstai druskos 3 litrams , cukraus nededu , ir krapai , cesnakas ,. Labai skanus gaunasi . Laikau rusyje.


  • zita 2014-08-15 17:25

    as taip jau esu dariusi-ir saltai laikiau, bet po kurio laoko stiklainiuose pradeda rugti marinatas.Gal reikai vandeni atvirinti?


  • ghj 2014-08-02 13:19

    NUPLAUTUS agurkus!


  • zzz 2014-07-31 10:17

    Agurkus reikia ne isplauti, o nuplauti.


  • Rasa Rasaendo 2013-08-13 12:45

    Tai tuos penklitrinius vandens butelius reikia nupjauti, ar kaip? Ar per kaklelį sumest nedidelius agurkėlius?


Daugiau receptų