4 vienetai | kiaušiniai (baltymai, įdarui) |
0.7 stiklinės | cukrus (įdarui) |
100 gramų | sviestas |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
4 vienetai | kiaušiniai (baltymai, įdarui) |
0.7 stiklinės | cukrus (įdarui) |
400 gramų | žemės riešutai (įdarui) |
50 gramų | juodojo šokolado (įdarui) |
Vieną gabaliuką tešlos iškloti į torto formą (išteptą riebalais), apdėti puse baltymų kremo, ant viršaus dėti kitą gabaliuką tešlos, vėl baltymų kremą, ant viršaus paskutinį gabaliuką (didesnį) tešlos. Kepti apie 40min 170-180C orkaitėje. Tortą išimti ir gerai atšaldyti. Tada aptepti lydytu šokoladu. Čia maždaug 20 cm torto formai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas su maskarponės sūriu
- Švarcvoldo vyšnių tortas
- Tortas Mylimiausiajam
- Tortukas "Gaiva"
- Gaivus mango tortas
- Tiramisu tortukas
- Tortas meilės dienai
- Blynų tortukas
- Vasariškas tortas
- Rosanos skruzdėlynas
- Sūrio pyragas
- Tortas "BRAŠKĖ"
- Nekeptas sausainių tortas
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Tortas "Pavasaris"
- Nekeptas varškės tortas
- Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
- Obuolių tortas su varške
- Ananasų tortas
- Šaltas tortukas
Pyragas-tortas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai, įdarui,
4 vienetai -
Cukrus, įdarui,
7/10 stiklinės -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, baltymai, įdarui,
4 vienetai -
Cukrus, įdarui,
7/10 stiklinės -
Žemės riešutai, įdarui,
400 gramų -
Juodasis šokoladas, įdarui,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Trynius išsukti su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Tešla gaunasi lipni. Palaikome ją 1 val. šaldytuve. Baltymus išplakti su cukrumi iki standumo, iš lėto įmaišyti kapotus žemės riešutus (be odelės). Tešlą padalinti į tris dalis, vieną dalį palikti kiek didesnę.
Vieną gabaliuką tešlos iškloti į torto formą (išteptą riebalais), apdėti puse baltymų kremo, ant viršaus dėti kitą gabaliuką tešlos, vėl baltymų kremą, ant viršaus paskutinį gabaliuką (didesnį) tešlos. Kepti apie 40min 170-180C orkaitėje. Tortą išimti ir gerai atšaldyti. Tada aptepti lydytu šokoladu. Čia maždaug 20 cm torto formai.
Komentarai (6)
-
kotryna
2013-12-18 18:29
as noriu angry birds keksiuko
-
kostas
2013-12-18 18:22
as noreceu torto