Pyragas su varškės įdaru
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
500 gramų tešla (sluoksniuota (bemielė))
500 gramų varškė
150 gramų grietinė
1 valgomasis šaukštas cukrus
3 vienetai kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai krakmolas
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
1 sauja vaisiai (džiovinti)
1 valgomasis šaukštas sezamas (sėklos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į plakimo indą sudėkite varškę, grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą ir supilkite sultis. Plakite maksimalaus greičio režimu apie 1-2 minutes.
Masė turi gautis vientisa ir puri.
2.
Kepimo formą (geriausia apvalią) išklokite kepimui skirtu popieriumi ir įtieskite tešlą, atkartodami kepimo skardos formą.
3.
Varškės masę supilkite ant tešlos. Vaisius galite įmaišyti į varškės masę arba supilti pusę varškės masės, tuomet suberti vaisius ir vėl ant viršaus likusią varškę, pyrago viršų papuošiau likusia tešlą.
4.
Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
5.
Kepiau 200° C orkaitėje 30 minučių, po to temperatūrą sumažinau iki 180° C ir kepiau dar apie 20 - 30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pyragas su varškės įdaru

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į plakimo indą sudėkite varškę, grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą ir supilkite sultis. Plakite maksimalaus greičio režimu apie 1-2 minutes.
    Masė turi gautis vientisa ir puri.

  2. Kepimo formą (geriausia apvalią) išklokite kepimui skirtu popieriumi ir įtieskite tešlą, atkartodami kepimo skardos formą.

  3. Varškės masę supilkite ant tešlos. Vaisius galite įmaišyti į varškės masę arba supilti pusę varškės masės, tuomet suberti vaisius ir vėl ant viršaus likusią varškę, pyrago viršų papuošiau likusia tešlą.

  4. Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.

  5. Kepiau 200° C orkaitėje 30 minučių, po to temperatūrą sumažinau iki 180° C ir kepiau dar apie 20 - 30 minučių.

Reklama:

Komentarai (5)


  • lukas 2012-06-01 19:57

    la bai neskanu :-@ %-) jau geriau alu gersiu :alus: slikstus piragas ;-(


Daugiau receptų