Tešlai: | ||
100 gramų | krakmolas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
100 gramų | cukrus | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
150 gramų | cukrus | |
100 gramų | kvietiniai miltai | |
Pertepimui: | ||
300 gramų | gervuogės | |
20 gramų | želatina | |
500 gramų | grietinėlės, 35% |
Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.
čiai.
Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
- Varškės pyragas
- Vynuogių pyragas
- Olandiškas ryžių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
- Vyniotinis su aguonomis
- Pyragas su obuoliais
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Pyragas su persikais
- Vaisinis pyragėlis
- Obuolių „Šarlotė“
- Kefyro pyragas Zebriukas
- Moliūginis varškės pyragas
- Pyragas su persikais
- Žuvies pyragas
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
- Pyragas su varškės įdaru
- Čigonų plokštainis
Pyragas su gervuogių pertepimu
- Paruošimo laikas:
-
Krakmolas,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Gervuogės,
300 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai išbrinkti.
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Baltymus išplakame iki putų ir įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą (turėjau 26 cm skersmens) ir kepame 20 - 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.Grietinėlę išplakame su cukrumi. Įmaišome sutrintas gervuoges. Vandenį su želatina kaitiname ant ugnies ir maišome, kol ištirpsta. Įmaišome į gervuogių masę.
čiai.Po 5 minučių šiuo pertepimu aptepame vieną lakštą, uždedame kitą. Antrojo biskvitinio lakšto viršų irgi aptepame gervuogių pertepimu.
Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.