310 gramų | sviestas |
1.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
6 vienetai | kiaušiniai |
875 mililitrai | pienas |
125 mililitrai | vanduo |
1 pakelis | pudingas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės pyragas su spanguolėmis
- Varškės pyragas su slyvomis
- Pyragas su obuoliais
- Vyniotinis su aguonomis
- Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
- Pyragas su mandarinais
- Mėlynių pyragas
- Ūkininkų pyragas
- Obuolių pyragas su grietinės kremu
- Moliūgų pyragas
- Sūrio pyragas
- Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
- Aguonų-migdolų pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Kopūstų pyragas su grybais
- Rausvas tortas
- Nykštukų pyragaičiai
- Varškės pyragas su vyšnaitėmis
- Jogurtinis obuolių pyragas
Pyragas "Karpatai"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas,
310 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Cukrus,
1 stiklinė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Pienas,
875 mililitrai -
Vanduo,
125 mililitrai -
Pudingas,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
125 ml pieno, vandenį, druską, 40 g cukraus sudėkite į puodą storu dugnu. Sudėkite 190 g sviesto, laukite kol masė užvirs ir maišykite, kol sviestas ištirps. Supilkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kaitinkite maišant, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Į tešlą dėkite po vieną kiaušinį, vis maišant, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa. Atvėsinkite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Paskirstykite šaukštu ant kepimo popieriaus (dėkite tiesiog po šaukštą tešlos) į kepimo forma, kad gautųsi du vienodi tešlos lakštai padui ir viršui. Skardą kiškite į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę ir kepkite ~50 min., paskui išjunkite ir dar 10 min. palaikykite orkaitėje, kad staiga ištraukus nesukristų. Orkaitės jokiu būdu nedarinėkite. Nedideliame kiekyje pieno (apie pusę stikl.) išmaišykite pudingą. Kitą pieną užvirkite ir maišant supilkite išmaišytą su pienu ir 2 šaukštais cukraus pudingo, maišant užvirkite, atvėsinkite. Minkštą likusį sviestą išplakite su dviem šaukštais pudingo ir cukrumi iki baltos masės. Sudėkite likusį vos šiltą pudingą ir neilgai paplakite. Dėkite kremą ant vienos dalies kepinio, uždėkite kitą dalį ir pabarstykite pudra. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.