1 kilogramas | obuoliai |
1 stiklinė | cukrus |
5 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
Kai norėsime valgyti purų pyragą, keliose vietose įpjausime peiliu ir įkišime į karštą orkaitę. Kai pyragas pakils ir paraus, bus galima jį valgyti su grietine, pienu arba svarainių sirupu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių pyragas
- Tiramisu
- Morkų tortas
- Tortas su varškės kremu
- Niujorko pyragas
- Pyragas "2 in 1"
- Kopūstų tortas
- Žuvies pyragas
- Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
- Pyragas su varškės įdaru
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Svogūnų pyragas
- Kokosinis obuolių pyragas
- Velykinis pyragas su įdaru
- Tinginių pyragas
- Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
- Vyniotinis su braškine uogiene
- Gardusis slyvų pyragas
- Marmurinis keksas
- Pyragas su špinatų-varškės įdaru
Purus obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, baltymai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolių sėklizdžiai išpjaunami, nulupami, sudedami į keptuvę, užpilami trupučiu vandens, iškepami. Dar karšti pertrinami kiaurasamtyje, įberiama 1 stiklinė cukraus, virinama maišant, kol sutirštės. Ataušinama, supilami 5 kiaušinių baltymai, trinama mediniu šaukštu, kol pabals. Masė sudedama į sviestu išteptą indą, įdedama į šaldytuvą.
Kai norėsime valgyti purų pyragą, keliose vietose įpjausime peiliu ir įkišime į karštą orkaitę. Kai pyragas pakils ir paraus, bus galima jį valgyti su grietine, pienu arba svarainių sirupu.
Komentarai (5)
-
2
2014-08-12 18:18
kažkoks neaiškus man šitas pyragas ;D kas bandysit ar bandėt , būtinai parašykit kaip gavos
-
as
2014-06-27 13:19
jei cia obuoliu pyragas,tai as balerina
-
as
2011-08-20 17:23
matyt miltus pamirso:) :-D :-D
-
gintare
2010-11-07 11:49
manau per mazai ingredijantu. ; ] %-)