Pudingas iš morkų
AUTORIUS:
Agnė
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
1.5 stiklinės grietinėlės, 35%
6 valgomieji šaukštai cukrus
4 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
500 gramų morkos
250 gramų sausainiai (džiūvesėliai)
5 vienetai kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai sviestas
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
šiek tiek citrinos (žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pudingas iš morkų

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai (6)


Daugiau receptų