3 valgomieji šaukštai | apelsinų sulčių |
1.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
6 valgomieji šaukštai | cukrus |
4 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
500 gramų | morkos |
250 gramų | sausainiai (džiūvesėliai) |
5 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Kalėdiniai grybukai
- Mielinės spurgos
- Ridikėlių traškučiai
- Bananų desertas
- Karštas bananų desertas
- Imbieriniai blyneliai
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Karštas šokoladas "Skanumėlis"
- Bruknėmis įdarytos kriaušės
- Saldus vyšnių patiekalas
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Kepti bananai su ledais ir karamele
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Ryžių desertas
- Spurgos iš varškės
- Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Spurgos su vyšniomis
Pudingas iš morkų
- Paruošimo laikas:
-
Apelsinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%,
1.5 stiklinės -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Morkos,
500 gramų -
Sausainiai, džiūvesėliai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.