8 riekės | duona (skrudinta) |
4 | kiaušiniai |
150 mililitrų | pienas |
8 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 žiupsnelis | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | cinamonas |
200 gramų | varškė |
300 gramų | obuoliai |
50 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštas šokoladas
- Kriaušės su riešutais
- Spurgos su įdaru ir glaistu
- Apelsinai obuoliuose
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Bananinis desertas
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Virtiniai su vyšniomis - "Vyšnaitė"
- Obuolių vyniotinis
- Daniški pyragaičiai
- Kriaušės tešloje
- Keptų obuolių desertas su varške
- Varškės spurgos
- Šokoladiniai pyragaičiai
- Keptas bananas
- Kriaušių desertas
- Spurgos su vyšniomis
- Obuolių ir moliūgų pudingas
Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Duona, skrudinta,
8 riekės -
Kiaušiniai,
4 -
Pienas,
150 mililitrų -
Cukrus,
8 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 žiupsnelis -
Cinamonas,
1 žiupsnelis -
Varškė,
200 gramų -
Obuoliai,
300 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išplakite 3 kiaušinius su pienu, 3 šaukštais cukraus, vaniliniu cukrumi, cinamonu.
Į plakinį pamirkykite duoną ir palikite 1-2 min., kad įsigertų.
Pamirkytas riekeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200-230 laipsnių orkaitėje apie 5-7 min.
Sviestą išplakite su likusiu cukrumi iki purios masės, įmaišykite kiaušinio trynį, po šaukštą įmaišykite varškę. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite taip pat į masę bei statykite ant silpnos ugnies.
Į varškę įmaišykite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius bei razinas. Sudėkite sodą ir gerai išmaišykite.
Paruoštas riekeles užtepkite varškės mase. Galima paskaninti įvairiais džemais.
Skanaus!
Komentarai