šiek tiek | pipirai (juodieji) |
50 gramų | sviestas |
2 skiltelės | česnakas |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1.25 litro | sultinys (jautienos) |
275 mililitrai | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas (arba brendis) |
šiek tiek | druska |
700 gramų | svogūnai (pjaustyti žiedais) |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grybų sriuba su sūriu
- Trinta cukinijų sriuba
- Pomidorų sriuba su bazilikais
- Grybų sriuba su duona
- Grybų sriuba
- Pupelių ir kukurūzų sriuba
- Špinatų sriuba
- Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
- Pomidorinė sriuba
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Sriuba (Sopa criolla)
- Žirnių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
- Soti čili sriuba - troškinys
- Juka
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Baltarusiška grybų sriuba
- Pomidorų sriuba su cukinija
- Tofu sriuba su daržovėmis
Prancūziška svognų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Pipirai, juodieji
-
Sviestas,
50 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sultinys, jautienos,
1 ir 1/4 litro -
Vynas, baltas,
275 mililitrai -
Konjakas, arba brendis,
2 valgomieji šaukštai - Druska
-
Svogūnai, pjaustyti žiedais,
700 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode ištirpinam sviestą su aliejumi, dedam svogūnus, česnaką ir cukrų ir pakepinam maždaug 6 minutes arba iki kol svogūnai paruduos. Tada sumažinam ugnį iki mažiausios padalos ir leidžiam svogūnams dar pakepti apie 30 minąčių. Tada pilam baltą vyną ir sultiną ir viskam leidžiam pavirti maždaug 1 valandą ant labai žemos ugnies. Po to supilam konjaką arba brenįi, pagardinam druska ir pipirais. Ši sriuba ypatingai skani valgant su riekele paskrudinto batono su lydytu fermentiniu sūriu ant viršaus. Skanaus!