Plovas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos sprandinė
300 gramų ryžiai
2 vienetai morkos (didelės)
3 vienetai svogūnai
1 arbatinis šaukštelis kmynai
1 arbatinis šaukštelis ciberžolė
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
šiek tiek druska
20 mililitrų aliejus
1 vienetas česnakas (sugrūsti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Kiaulienos sprandinę supjaustyti didesniais kubeliais.
Sutarkuoti morkas ir sukapoti svogūnus.
Kiaulieną, svogūnus ir morkas pakepinti įkaitintame aliejuje (apie 8-10 minučių).
Išvirti ir nusausinti ryžius.
Ryžius sumaišyti su mėsa ir daržovėmis, prieskoniais ir česnaku.
Išmaišius pakaitinti dar 1-2 minutes.

Populiariausi receptai šią savaitę

Plovas

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaulienos sprandinę supjaustyti didesniais kubeliais.
Sutarkuoti morkas ir sukapoti svogūnus.
Kiaulieną, svogūnus ir morkas pakepinti įkaitintame aliejuje (apie 8-10 minučių).
Išvirti ir nusausinti ryžius.
Ryžius sumaišyti su mėsa ir daržovėmis, prieskoniais ir česnaku.
Išmaišius pakaitinti dar 1-2 minutes.

Reklama:

Komentarai (5)


  • azija 2016-07-08 23:01

    morkos plovui netarkuojamos o pjaustomos plonai isilgai.Plovas gaminamas ant medvilnes aliejaus.


  • renata 2015-03-13 20:47

    Nesamonė


  • Aras 2014-12-24 17:53

    Kas verda ryžius atskirai? Ryžiai garinami zirvake, kuris paruošiamas. apkepus mėsą, svogūnus ir morkas.


  • Gintas 2014-01-22 10:29

    Kadangi tikras plovas gaminamas Uzbekijoje ir kaimyninese respublikse, buna gana ivairus, bet gaminimo eigos reiketu laikytis kad siuloma recepta pavadintume plovu.
    Siuo atveju tikrai ne.


  • Valdas 2013-03-24 12:17

    tai tikrai ne plovas. tai mesa sumaisyta su ryziais.


Daugiau receptų