Pikantiškas daržovių pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė grietinė
300 gramų salierai
300 gramų morkos
2 vienetai poras
1 sauja petražolės
2 skiltelės česnakas
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
3 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
šiek tiek vanduo (aptepimui)
Pabarstymui:
50 gramų sūris (fermentinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Iš šitų produktų išeina du pyragai.

Papildomai reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.

Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.

Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų

Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Pikantiškas daržovių pyragas

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai: Pabarstymui:
Gaminimo eiga:

Iš šitų produktų išeina du pyragai.

Papildomai reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.

Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.

Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų

Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Skanaus!

Reklama:

Komentarai (4)


  • (anonimas) 2009-03-30 21:03

    man patiko


  • Tomas 2008-10-05 17:37

    Skaniai atrodo :)


Daugiau receptų