Pikantiška duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas ruginiai miltai
100 gramų rugiai (raugas)
500 mililitrų vanduo
20 gramų mielės
200 gramų kiaulienos šoninė (rūkyta)
1 arbatinis šaukštelis druska
200 gramų sūris (kietasis)
100 gramų migdolai (smulkinti)
2 valgomieji šaukštai petražolės (smulkintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės. Šoninę smulkiai supjaustykite, suberkite druską, migdolus, petražoles ir viską išmaišykite. Kai mielės pakyla, sudėkite šią masę, suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą supilkite į formą, suvilgykite vandeniu ir kepkite 1 val. 10 min. 200 C temperatūros orkaitėje.

Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pikantiška duona

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės. Šoninę smulkiai supjaustykite, suberkite druską, migdolus, petražoles ir viską išmaišykite. Kai mielės pakyla, sudėkite šią masę, suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą supilkite į formą, suvilgykite vandeniu ir kepkite 1 val. 10 min. 200 C temperatūros orkaitėje.

Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.

Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų