Populiariausi receptai šią savaitę

Picos paplotis (padas)

Komentarai: 26
  • Paruošimo laikas: Apie 20 min..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenėlį įpilkite 150 ml nekaršto vandens, įberkite 0,5 šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite. Indą už denkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.
Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų, 0,5 šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite. Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.
Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltoje vietoje, kol masė maždaug padvigubės. Prieš formuodami paplotį, padėkite tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai. Dabar galite dėti garnyrą ir kepti picą.

Rekomenduojame:

Komentarai (26)


  • Justina 2014-06-20 20:48

    Neparasyta kokiu mieliu slapiu ar sausu dariau su sausom, tesla ko tai neisipute ir neaisku kiek laiko laukti kol issipus. tai butu labai malonu kad rasydami receptus viska bent apytiksliai parasytumet...


  • anonimas 2013-12-28 18:18

    nesupratau, kaip miltus ant lenteles?


  • anonimas 2013-02-02 18:33

    Mes dejom 500 g miltu tai gavos 80 cm pica gaila neturejom krosnies, gaila nera patirties dar, kita karta jau gausis.


  • Agne 2013-01-30 17:01

    Puikus receptas, labai paprasta ir skanu!


  • akviliukxx 2012-10-22 15:21

    na jis puikus kai dariau tai mano sese mazesne zejo sitaip o puto valge kaip nezinau kas tik patarimas cilio nedekit nes labai astru gaunas ir visi vaikstisit raudoni kaip pomidorai


  • RJRD 2012-09-09 21:29

    Mums irgi gaunasi 2 skardos is tokio kiekio teslos. Tik temperaturos ir laiko tikrai per daug. Pirma karta kepem, kaip kazkas komentavo, 200 C 15min, bet mums ji apdege ir buvo kaip traskutis. Laika ir tempetatura sumazine iki 190 C ir 10-12min gavom tobula pica


  • šiuolaikiškas jaunimėlis 2012-09-09 16:44

    Kai pirmą kartą kepiau picą, o tai buvo senokai, teko viską išmesti, nes niekas nesigavo Tad šiandien nuspręndžiau pabandyti dar kartą, tik šį kart paieškojau receptų. Šis pasirode patraukliausias ir nesunkus.
    Taigi pasidariau pagal receptą padą, vienai skardai užteko pusės tešlos, gavosi labai plonas, beveik permatomas padas. Ištepiau pomidorų padažu, pabarsčiau sūriu, ir ant viršaus pridėjau visko, ką radau šaldytuve Nebuvo parašyta kiek laiko kepti, taigi kepiau 20 min - 200 C, bijojau kad bus neiškepus.
    Bet iškepė puikiai! Padas traškus, kraštai šiek tiek išsipūtė, šiek tiek per daug apskrudę, taigi galėjau kepti ir 15min, būtų tikrai užtekę. Didelis dėkui autoriui dabar picą kepsiu bent kartą savaitėj oku:


  • gemaite 2012-01-12 13:40

    Man nesigauna oro pūslelės kraštuose, ka as netaip darau?


  • tautve3310 2011-08-16 14:35

    Nu reikes isbandyt


  • eDka 2011-03-28 14:06

    cia is sito viso kiekio kiek picos paplociu galima pagaminti?


Daugiau receptų