Morengui: | ||
4 vienetai | kiaušinių baltymais | |
200 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas | |
1 žiupsnelis | citrinos rūgštis | |
Kremui: | ||
400 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
Papuošimui: | ||
800 gramų | uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio pyragas
- Vištienos ir pievagrybių pyragas
- Skanus obuolių pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Rausvas tortas
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Mėlynių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
- Grybų pyragas
- Pyragas "Pirmoji šalna"
- Citrininis pyragas
- Šokoladinis cukinijų pyragas
- Pyragas su rikota
- Vynuogių pyragas
- Šokoladinis gardumynas
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Velykinė boba
- Moliūgo ir obuolių pyragas
- Varškės ir sūrio apkepas
Pavlova
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušinių baltymai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos rūgštis,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogos,
800 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Kiaušinių baltymus pilkite į indą. Pradėkite plakti lėtai, kad suputotų. Tada plakdami po šaukštą sudėkite cukrų. Plakite iki standžių putų. Ant viršaus pabarstykite krakmolo, citrinos rūgšties ir dar pamaišykite.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite į ją paruoštą masę - formuokite krepšelius. Kepkite 1 val. 10 min. Leiskite morengui visiškai atvėsti.
Greitinėlę išplakite iki standumo ir pripildykite ja morengų krepšelius. Ant viršaus dėkite uogas. Galite papuošti spalvotais morengais. Skanaus!