Populiariausi receptai šią savaitę

Pavasariu alsuojanti pica

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Tešlai:
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).

  2. Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.

  3. Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.

  4. Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.

  5. Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.

  6. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

  7. Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.

  8. Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.

  9. Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.

  10. Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų