200 gramų | silkių filė ( filė (nesūri)) |
0.075 gramo | poras |
1 vienetas | obuoliai ((vidutinio dydžio)) |
2 vienetai | agurkų ( marinuoti (nedideli)) |
120 gramų | jogurtas ( natūralus) |
120 gramų | grietinė (30% riebumo) |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) |
1 žiupsnelis | pipirai (malti ) |
1 žiupsnelis | krapai (smulkinti ) |
2 žiupsneliai | petražolės ( smulkintos) |
1 saujelė | žirniai (žali ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortilijų tortukas su tunu
- Naminis varškės sūris
- Daržovės drebučiuose
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
- Tuno - lašišos užkandinis tortas
- Vyniotinis su sūriu ir vištiena
- Pomidorų užkandėlė
- Įdaryti agurkėliai
- Lašišos ir agurko užkandis
- Sumuštinukai su silke
- Avokadas su varške
- Žiemos skanumynas
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Sūrio rutuliukai
- Velykų suktinukai - sushi
- Helovyno voriukai
- Skanūs sumuštiniai
- Karališkas užkandis prie degtinės
- Tortilijos su krabų lazdelėmis
Pavasarinis silkės užkandis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Silkių filė, filė (nesūri),
200 gramų -
Poras,
1/10 gramo -
Obuoliai, (vidutinio dydžio),
1 vienetas -
Agurkai, marinuoti (nedideli),
2 vienetai -
Jogurtas, natūralus,
120 gramų -
Grietinė, 30% riebumo,
120 gramų -
Citrinų sultys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai -
Pipirai, malti ,
1 žiupsnelis -
Krapai, smulkinti ,
1 žiupsnelis -
Petražolės, smulkintos,
2 žiupsneliai -
Žirniai, žali ,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkės filė supjaustyti gabalėliais. Porą supjaustyti žiedeliais. Obuolį supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. 3 obuolio dalis nulupti, 1 palikti nenuluptą. Nuluptas obuolio dalis supjaustyti plonomis skiltelėmis. Marinuotus agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę su jogurtu suplakti, pagardinti citrinų sultimis, krapais ir pipirais. Tada įmaišyti obuolių skilteles, porų žiedelius ir agurkų griežinėlius. Griežinėliais supjaustytus kiaušinius išdėlioti lėkštės pakraščiuose. Silkės filė sudėti į lėkštės vidurį ir apipilti grietinės ir jogurto padažu. Papuošti nelupto obuolio skiltelėmis, marinuotų agurkų griežinėliais, petražolėmis ir žaliais žirniais.