2.5 valgomojo šaukšto | medus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | razinos |
šiek tiek | kepimo milteliai |
1 stiklinė | vanduo (kartštas) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trapios tešlos sausainiai
- Žagarėliai “Gėlytės”
- Kalėdinė eglutė
- Šokoladiniai sausainukai
- Kūčiukai (šlyžikai)
- Kriaušinės skarelės
- Sausainiai su migdolais
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Sausainiai "paršiukai"
- Juostelės su džemu
- Sausainiai su obuoliais
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Sausainiai spalvoti
- Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
- Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
- Kamelijos skanėstas
- Plikyti sausainiai
- Sausainiai
- Kalėdiniai sausainiai
Paukščiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Medus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Razinos
- Kepimo milteliai
-
Vanduo, kartštas,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karštame (virintame) vandenyje ištirpinkite medų, druską bei sudėkite ištirpintą sviestą.Išmaišykite. Į gautą masę, po truputį, dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tol, kol masė taps tokia, kad būtų galima išlipinti norimas formas. Tada iškočiokite piršto storio virvutes ir jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą ( iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė). Uodegą įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus dėkite vietoj akyčių. Kepkite 180 °C apie 20 - 25 min. orkaitėje.