0.5 litro | grietinėlės, 35% |
0.5 litro | pienas |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
2 stiklinės | cukrus |
šiek tiek | biskvitiniai piršteliai |
70 gramų | sviestas |
4 valgomieji šaukštai | aguonų |
1 vienetas | aitriosios paprikos |
šiek tiek | čiobreliai |
1 stiklinė | uogos |
4 valgomieji šaukštai | brendis |
3 valgomieji šaukštai | medus |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Daniški pyragaičiai
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Spurgos iš varškės
- Aronijų pudingas
- Ryžių desertas
- Varškės spurgos
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Kepti obuoliai
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Bananų sufle
- Šokoladiniai fondantai
- Creme brulee
- Pudingas iš morkų
- Spurgos su vyšniomis
- Karštas šokoladas
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grietinėlė, 35%,
0.5 litro -
Pienas,
0.5 litro -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 stiklinės - Biskvitiniai piršteliai
-
Sviestas,
70 gramų -
Aguonos,
4 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
1 vienetas - Čiobreliai
-
Uogos,
1 stiklinė -
Brendis,
4 valgomieji šaukštai -
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti (užvirti nereikia) ant silpnos ugnies. Suberti želatiną, du valgomuosius šaukštus cukraus, pamaišyti ir kaitinti, kol ištirps želatina. Suberti aguonas, išmaišyti ir palikti atvėsti. Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
Sutrupinti biskvitinius sausainius.
Paruošti karamelizuotus sausainius: į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną. Cukrui išsilydžius ir tapus rudos spalvos, tirpinti sviestą, tada sudėti trupintus biskvitinius sausainius ir kiek paskrudinti, išmaišyti. Gautą masę sudėti į indą.
Paruošti čili medų: medų ištirpinti keptuvėje. Iš čili pipiro išimti sėklas (pora sėklų palikti), supjaustyti juostelėmis ir pakepinti meduje. Viską supilti į indelį.
Į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną ir suberti uogas.Kaitinti, kol iš uogų išsiskirs sultys. Pilti šiek tiek brendžio ar romo ir nuimti keptuvę nuo ugnies.
Karamelizuotus biskvito trupinius susmulkinti virtuviniu kombainu.
Prieš patiekiant desertą, keptuvėje pašildyti uogas ir sudėti į lėkštes. Ant uogų išversti sustingusį desertą ir ant viršaus užlieti čili medaus, dėti čiobrelio šakelę ir pabarstyti karamelizuotų trupinių .
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Laikas
2013-10-30 13:35
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
-
Agnė
2013-10-23 13:55
Bandžiau savaitgalį šį receptą, vyras buvo sužavėtas!! Dėkui Čiop Čiop už idėjas :)