Pasta su grill baklažanais
AUTORIUS:
KOTANYI,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai pomidorai
1 vienetas baklažanai
0.25 vieneto rausvieji svogūnai
0.5 vieneto poras
8 vienetai alyvuogės
4 skiltelės česnakai
1 valgomasis šaukštas vyno actas
1 valgomasis šaukštas parmezano sūris
1 valgomasis šaukštas pomidorų pasta
1 valgomasis šaukštas itališki salotų prieskoniai
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejus
1 žiupsnelis pipirai
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis čiobreliai
Tešlai:
1.5 stiklinės miltai
4 vienetai kiaušiniai
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejus
šiek tiek vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Miltus paskirstyti ant švaraus paviršiaus, padaryti griovelį, į jį įmušti kiaušinį. Berti druskos, Pilti vandens, aliejaus.
2.
Tešlą išminkyti.
3.
Tešlą dėti į švarų dubenį, uždengti plėvelę. 1 valandą palaikyti šaldytuve.
4.
Baklažaną supjaustyti išilgai.
5.
Baklažaną kepti 1 minutę iš abiejų pusių ant įkaitinto griliaus.
6.
Iškepusius baklažanus apibarstyti itališkais prieskoniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis.
7.
Česnakus, svogūną, porus susmulkinti. Pagardinti pipirais, čiobreliais.
8.
Pomidorus supjaustyti. Pagardinti itališkais salotų prieskoniais, druska.
9.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus. Sudėti česnakus, svogūnus, porą.
10.
Šiek tiek apkepinus, sudėti pomidorus. Pilti vyno actą. Uždengti dangčiu ir kelias minutes patroškinti.
11.
Alyvuoges susmulkinti, sudėti į keptuvę su pomidorais. Sudėti baklažanus. Pilti pomidorų pastą. Troškinti apie 10 minučių.
12.
Makaronų tešlą leidžiame per makaronų mašinėlę.
13.
Formuojame makaronus.
14.
Makaronus dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 minutes.
15.
Makaronus dedame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.
16.
Lėkštę apibrastome itališkais salotų prieskoniais.
17.
Makaronus dedame į lėkštę ir paskaniname dar žiupsneliu itališkų prieskonių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pasta su grill baklažanais

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Tešlai:
Gaminimo eiga:
  1. Miltus paskirstyti ant švaraus paviršiaus, padaryti griovelį, į jį įmušti kiaušinį. Berti druskos, Pilti vandens, aliejaus.

  2. Tešlą išminkyti.

  3. Tešlą dėti į švarų dubenį, uždengti plėvelę. 1 valandą palaikyti šaldytuve.

  4. Baklažaną supjaustyti išilgai.

  5. Baklažaną kepti 1 minutę iš abiejų pusių ant įkaitinto griliaus.

  6. Iškepusius baklažanus apibarstyti itališkais prieskoniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis.

  7. Česnakus, svogūną, porus susmulkinti. Pagardinti pipirais, čiobreliais.

  8. Pomidorus supjaustyti. Pagardinti itališkais salotų prieskoniais, druska.

  9. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus. Sudėti česnakus, svogūnus, porą.

  10. Šiek tiek apkepinus, sudėti pomidorus. Pilti vyno actą. Uždengti dangčiu ir kelias minutes patroškinti.

  11. Alyvuoges susmulkinti, sudėti į keptuvę su pomidorais. Sudėti baklažanus. Pilti pomidorų pastą. Troškinti apie 10 minučių.

  12. Makaronų tešlą leidžiame per makaronų mašinėlę.

  13. Formuojame makaronus.

  14. Makaronus dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 minutes.

  15. Makaronus dedame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.

  16. Lėkštę apibrastome itališkais salotų prieskoniais.

  17. Makaronus dedame į lėkštę ir paskaniname dar žiupsneliu itališkų prieskonių.

Receptą atsiuntė KOTANYI
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų