2 kilogramai | agurkų |
2 litrai | vanduo |
5 skiltelės | česnakas |
6 vienetai | vyšnių lapų |
5 vienetai | krapai (žiedynų su kotais) |
4 vienetai | lauro lapų |
3 vienetai | juodųjų serbentų lapų |
2 vienetai | krienų lapų |
4 valgomieji šaukštai | druska |
1 valgomasis šaukštas | prieskonių mišinys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijų užkandis
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Konservuoti burokėliai
- Juodųjų serbentų uogienė
- Marinuoti agurkai
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Konservuoti grybai
- Agrastinis kompotas
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Konservuota agurkų mišrainė
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Marinuotos vyšnios
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Konservuota žuvis greitpuodyje
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Obuolienė
- Pomidorų ir čili padažas
- Žiemai marinuoti grybai
- Padažas "Uncle Ben's"
Parauginti agurkai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Agurkai,
2 kilogramai -
Vanduo,
2 litrai -
Česnakas,
5 skiltelės -
Vyšnių lapai,
6 vienetai -
Krapai, žiedynų su kotais,
5 vienetai -
Lauro lapai,
4 vienetai -
Juodųjų serbentų lapai,
3 vienetai -
Krienų lapai,
2 vienetai -
Druska,
4 valgomieji šaukštai -
Prieskonių mišinys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia agurkus pamerkiame į šaltą vandenį ir paliekame porai valandų.
Ištirpiname druską vandenyje. Vandenį geriausiai imti šulinio arba šaltinio, jei tokio nėra galima imti vandenį buteliuose.
Imame indą kuriame sūdysime agurkus (stiklinis, emaliuotas), išdėliojame turimus lapus, krapus, česnaką ir dedame agurkus.
Ant viršaus vėl dedame žalumynus ir prieskonius, paskui vėl agurkus.
Suberiame prieskonius ir užpilame sūriu vandeniu.
Paliekam nakčiai kambario temperatūroje, po to statome į šaldytuvą.
Aš dar ant viršaus sudėjau visą česnako galvutę.