250 gramų | sviestas (arba margarinas) |
100 gramų | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
250 gramų | krakmolas |
150 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
100 gramų | juodojo šokolado (papuošimui) |
80 gramų | juodojo šokolado (papuošimui) |
Po to suberkite krakmolą, miltus, žiupsnelį druskos ir maišykite. Kai nesimaišo, baikite tešlą minkyti rankomis. Kad tešla prie rankų labai neliptų, rankas susivilgykite šaltu vandeniu.
Tešlą susukite į volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Kiekvieną tešlos gabaliuką suplokite ir į vidurį įdėkite šokolado gabaliuką arba šokoladinį saldainį (nedidelį). Galiausiai tešlą vėl susukite, kad gautųsi apvalus sausainis su įdaru viduje.
Sausainius sudėkite į kepimo skardą, išklotą popieriumi, ir kepkite 180° C orkaitėje 10 minučių.
Gavosi apie 40 sausainių.
Papuoškite juos ištirpintu šokoladu ir likusiais saldainiukais.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai su saldainiukais vaikams
- Kalėdiniai meduoliai
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Susuktukai su moliūgu
- Trapi širdelė
- Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
- Paplotėliai su bananais
- KŪČIUKAI
- Florentinai
- Sezamo sausainiai
- Meduolis baltarusiškai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Graikinių riešutų sausainiai
- Plikyti sausainiai
- Sausainiai "Žvaigždutė"
- Trapieji spelta sausainiukai
- Sausainiai su šokoladu
Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, arba margarinas,
250 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
150 gramų - Druska
-
Juodasis šokoladas, papuošimui,
100 gramų -
Juodasis šokoladas, papuošimui,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpintą sviestą išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Po to suberkite krakmolą, miltus, žiupsnelį druskos ir maišykite. Kai nesimaišo, baikite tešlą minkyti rankomis. Kad tešla prie rankų labai neliptų, rankas susivilgykite šaltu vandeniu.
Tešlą susukite į volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Kiekvieną tešlos gabaliuką suplokite ir į vidurį įdėkite šokolado gabaliuką arba šokoladinį saldainį (nedidelį). Galiausiai tešlą vėl susukite, kad gautųsi apvalus sausainis su įdaru viduje.
Sausainius sudėkite į kepimo skardą, išklotą popieriumi, ir kepkite 180° C orkaitėje 10 minučių.
Gavosi apie 40 sausainių.
Papuoškite juos ištirpintu šokoladu ir likusiais saldainiukais.
Skanaus :)
Komentarai (3)
-
Deivis
2013-09-07 21:55
Bet neskanu
-
Deividas
2013-09-07 21:54
Labai skanu ačiū