250 gramų | grietinė |
250 gramų | sviestas |
5 vienetai | kiaušiniai |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
10 vienetų | obuoliai |
šiek tiek | cukrus |
5 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Dieviški eklerai
- Slyvų pyragas
- Pyragėliai su daržovėmis
- Spurgytės su kremu
- Juoda ruginė duona
- Bandelės su cinamonu
- Ruginių miltų kibinai mėgstantiems juodą duoną
- Rudeniškas moliūgų skanumynas
- Olandiškas ryžių pyragas
- Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
- Morkų meduolis
- Kreminis tortas su vyšniomis
- Želiniai pyragėliai
- Varškės pyragas su obuoliais
- Obuolių tortas su varške
- Svogūnų pyragas
- Šokoladiniai keksiukai
- Šimtalapis
- Duona su abrikosais ir riešutais
Paprastas obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Obuoliai,
10 vienetų - Cukrus
-
Cinamonas,
5 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpinti. Kai atvės, įmaišyti grietinę, dėti po vieną kiaušinius, o galiausiai- miltus. Į tešlą jokiais būdais nedėti cukraus, nes obuoliai ir taip bus per skanūs ir saldūs. :) Kai tešla bus paruošta ir iš jos bus galima padaryti vieną didelį blyną, jį dedame į skardą ir plonai pasklaidome po ją visą, bet jos nepalikti storais "kalnai", o ir sieneles, ir pagrindą sulyginkite, viršuj palikite truputį tešlos. Tada ant pagrindo dedame obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu. Iškočiokime likusį gabaliuką, supjaustykime plonom juostelėm ir dėkime ant viršaus. Kepame 200 C orkaitėje, kol paviršius paruduos. Pabarstykit pudra ir mėgaukitės.
Komentarai (2)
-
Rūta
2015-11-08 13:53
gaila, produktus sugadinau, išverčiau į šiukšlių dėžę. Tokio dar niekada nebuvau iškepusi.