1 kilogramas | svarainiai |
800 gramų | cukrus |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Rabarbarų ir braškių uogienė
- Obuolienė su imbierais
- Saldūs obuoliukai
- Mėlynių uogienė
- Braškių uogienė
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Kreminis citrinų pyragas
- Paprasta žemuogių uogienė
- Vyšnių uogienė
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Uogienė su rabarbarais
- Džemas
- Cukinijų uogienė
- Konservuotos cukinijos
- Šermukšnių uogienė
- Spanguolių uogienė
Paprasta svarainių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
800 gramų -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.