Populiariausi receptai šią savaitę

Orkaitėje kepta višta

Komentarai: 63
  • Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės, aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val.

  2. Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, 1 šaukštas aliejaus.

  3. Ant skardos skirtos kepti orkaitėje išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus, taip mažiau prikeps. Bulves dėkite viena prie kitos kad neišdžiūtų.

  4. Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.

  5. Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.

Komentarai (63)


  • GIEDRIUS 2013-02-01 21:49

    Istrynem paruosem vista kepti rydienai,kad bulves nepridegtu patariu ta popieriu kepimo apacioje patiesti,is issiplauna be vargo tada ir nepridega ,laukiam rydienos,duosiu zinoti kaip gavosi,pas mus rozmarino visas parkas auga tai isejes prisiskyniau,nu bet as rasau is ispanijos tai jo cia yra


  • saulius 2012-12-31 11:00

    nu as pabandysiu nustebinti seima su situ receptu...prastas esu kulinaras bet werta pabandyti


  • erne 2012-12-25 15:40

    einu marinuoti tiksliau pirma i parde citrinos"


  • vaida 2012-11-27 23:30

    labai prasau parasyti,kokioje temperaturoje kepat ir kiek laiko?aciu


  • mikas 2012-11-20 03:31

    2 kartus kepiau, labai puikiai ir skaniai gavosi. tik as marinuoju ilgiau, kokias 12-18 val


  • elina 2012-05-22 17:01

    kazkas naujesnio,kad visi taip giria ir as pabandysiu,o po to parasysiu ar skanu buvo ))


  • Mindaugas 2012-02-25 13:55

    Labai geras receptas.Dabar vištą marinuoju.Dar norėjau paklausti- KĄ DUODA VIŠTAI,ĮDĖTA VIRTA CITRINA?


  • jolka 2011-12-30 14:12

    bandysiu ir as ...pasiskaiciau tai net seiles tysta manau skaniai gausis


  • gintare 2011-12-29 17:44

    labai labai skanu


  • algis 2011-12-26 08:44

    labai skanu net galima pirstus apsilaizyti


Daugiau receptų