3 vienetai | doradų |
80 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 saujelė | petražolės |
1 saujelė | svogūnų laiškai |
1 vienetas | citrinos |
4 skiltelės | česnakas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Keptas karpis su pomidorais
- Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
- Eršketas šampane
- Keptas karpis pomidorų padaže
- Baltieji žuvies kotletai
- Lašiša su vasaros gėrybėmis
- Redos lašiša
- Karpis pietums
- Pyragas su lašišos įdaru
- Karpis, pomidorų padaže
- Keptos seliavos
- Žuvies kepsneliai
- Silkių tango ant burokėlių
- Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Tešloje kepta lašiša
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Karpis su sūrio kepurėle
- Lašiša su daržovėmis
Orkaitėje keptos dorados
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Dorados,
3 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Petražolės,
1 saujelė -
Svogūnų laiškai,
1 saujelė -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas,
4 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.
Česnakus nulupti ir sutrini su druska.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.
Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.
Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.
Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.
Komentarai (4)
-
Birute
2017-07-10 08:24
Labai paprastas, bet neprastas receptas. Dorada sužavėjo. Ačiū