500 gramų | mėsa (jautienos - kiaulienos faršas) |
100 gramų | sūris (feta) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1.5 valgomojo šaukšto | manų kruopos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lazaninis makaronų apkepas
- Kukuliukai švediškai
- Jautienos nugarinės kepsnys
- Karštas plovas
- Sprandinės kepsnys su morkomis
- Kibinai
- Ugniniai šonkauliukai
- Šašlykai vyno marinate
- Virtos naminės dešrelės
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Šašlykai su majonezu
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Steikai
- Jautienos didkepsnis su pistacijomis
- Mūsų šašlikas
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Kepti inkstai
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Tikro dzūko pietūs
- Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Mėsa, jautienos - kiaulienos faršas,
500 gramų -
Sūris, feta,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Batonas,
2 riekės -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Manų kruopos,
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Pipirai
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sudrėkinkite vandeniu manų kruopas ir batoną ir palaikykite porą minučių. Į faršą įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos, pipirų, susmulkintą svogūną, batoną (prieš tai išspaudus iš jo vandenį) ir paruoštus manus. Viską kruopščiai išmaišykite rankomis.
Sutarkuokite sūrį, sumaišykite jį su majonezu ir prieskoniais pagal skonį. Įpilkite į dubenėlį šalto vandens ir drėkinkite rankas, kad formuojant kotletus mėsa neliptų ant rankų.
Suformuokite blynelį, į jo vidurį įdėkite sūrio, užskleiskite blynelį ir suformuokite kotletą.
Kotletus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 20-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.