Populiariausi receptai šią savaitę

Orkaitėje kepta višta

Komentarai: 68
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės, aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val.

  2. Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, 1 šaukštas aliejaus.

  3. Ant skardos skirtos kepti orkaitėje išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus, taip mažiau prikeps. Bulves dėkite viena prie kitos kad neišdžiūtų.

  4. Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.

  5. Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.

Reklama:

Komentarai (68)


  • nesamone 2017-04-25 15:26

    kepiau anksciau su citrina viduje tai jau rugstumelis aplink geriau uzspaudziu ant virsaus mesa buna minksta ir sultinga vat taip


  • aurelka 2016-12-28 07:36

    Super gerai


  • Elena 2015-10-06 08:22

    KAZIN AR TAI TINKA KAIMISKAI VISTAI PVZ.3 MENESIU


  • Donatas 2015-01-10 13:08

    Labai skanu tik dar idekit 1 šaukštą medaus i marinata. Ir i bules kmynu. Puiki idėja mano restoranui


  • Antanas 2014-12-18 19:11

    O ką? Du metus vištos nebekepamos?


  • GIEDRIUS 2013-02-01 21:49

    Istrynem paruosem vista kepti rydienai,kad bulves nepridegtu patariu ta popieriu kepimo apacioje patiesti,is issiplauna be vargo tada ir nepridega ;-) ,laukiam rydienos,duosiu zinoti kaip gavosi,pas mus rozmarino visas parkas auga tai isejes prisiskyniau,nu bet as rasau is ispanijos tai jo cia yra


  • saulius 2012-12-31 11:00

    nu as pabandysiu nustebinti seima su situ receptu...prastas esu kulinaras bet werta pabandyti


  • erne 2012-12-25 15:40

    einu marinuoti tiksliau pirma i parde citrinos":) %-) %-) %-)


  • vaida 2012-11-27 23:30

    labai prasau parasyti,kokioje temperaturoje kepat ir kiek laiko?aciu


  • mikas 2012-11-20 03:31

    2 kartus kepiau, labai puikiai ir skaniai gavosi. tik as marinuoju ilgiau, kokias 12-18 val


Daugiau receptų