800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 stiklinė | acto (3 proc., marinatui) |
šiek tiek | kvapieji pipirai (marinatui) |
šiek tiek | citrinos (žievelė, marinatui) |
šiek tiek | lauro lapų (marinatui) |
šiek tiek | kadagio uogos (marinatui) |
šiek tiek | kardamonas (marinatui) |
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronai su vištiena
- Sotieji zrazai
- Makaronų ir obuolių apkepas
- Čekiški bulviniai blynai
- Dešrelės ir šoninė keptos grilyje
- Karpis, troškintas piene
- Studentiškas vyniotinis
- Strėvos suktinis
- Šernienos kepsnys lenkiškai
- Agurkų pjausniai
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Pyragas su lašišos įdaru
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Triušienos šašlykas
- Jautiena gurmanams
- Lazanija su vištiena
- Kepta kiaulienos karka žarijose
- Fermentinio sūrio kotletai su krabų lazdelėmis
- Šašlykas majonezo marinate
- Pietūs moliniame inde
Orkaitėje kepta stirniena
-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
-
Actas, 3 proc., marinatui,
1 stiklinė - Kvapieji pipirai, marinatui
- Citrinos, žievelė, marinatui
- Lauro lapai, marinatui
- Kadagio uogos, marinatui
- Kardamonas, marinatui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Geriausios rūšies mėsą išvirtame ir atvėsintame marinate. Marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais. Sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, patiekiamas taip pat.
Komentarai (4)
-
Zozina Le Del Mar
2013-02-18 16:30
Vajei... Va kur mana stirniuks pasimirė ;-( Ziūriu kad troboi gyvulių mažoka, kadangi su kavalierium keleta dienelu gėrėm už sveikata tai nepastebėjau turbūt kaip pasimirė, Vajeeeee.... Vagys jus ale nežinot ką aš galiu su savo šluota jum padaryt .... ir ka mano ožiai gali jums su ragais ant subinių išnešt kaip braškes ant ūsų :bomba: Vaje kaip mana kaimelis skambės skambės nuo klyksmo jūsų kad pavogėt mana stirnūte :-p :-p