150 gramų | sviestas |
150 gramų | miltai |
100 gramų | cukrus (rudas) |
500 gramų | varškė |
3 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | cukrus |
7 vienetai | obuoliai |
50 gramų | avižinių dribsnių |
50 gramų | lazdyno riešutai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykų pyragas
- Citrininis vyniotinukas su uogiene
- Šokoladinė tarta su kriaušėmis
- Žuvies pyragas
- Aguonų keksas
- Pyragas su rikota
- Žuvies pyragas
- Pyragas su gervuogių pertepimu
- Kaimiškas pyragas
- Šokoladinis vyšnių pyragas
- Aviečių pyragas
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Sūrio pyragas
- Varškės pyragas
- Morkų pyrgas
- Keksiukai
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Kakavinis pyragas su juodais serbentais
- Biskvitinis, purus uogų pyragas
Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas,
150 gramų -
Miltai,
150 gramų -
Cukrus, rudas,
100 gramų -
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Obuoliai,
7 vienetai -
Avižiniai dribsniai,
50 gramų -
Lazdyno riešutai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temp.
Į virtuvinį kombainą sudėjau lazdyno riešutus ir stambiai sukapojau. Sudėjau šaltą gabaliukais pjaustytą sviestą, subėriau miltus, rudąjį cukrų ir avižinius dribsnius. Viską sukapojau iki smulkių trupinių (tai pavyksta maždaug per 30 sekundžių).
Dubenyje išplakiau kiaušinius su cukrumi. Maždaug 4 minutes. Tuomet sudėjau varškę ir dar mikseriu paplakiau, kol varškė gerai išsimaišė.
Silikoninės kepimo formos dugne paskleidžiau maždaug 4/5 tešlos trupinių. Ant jų uždėjau nuluptus ir išskobtus, supjaustytų pusę obuolių, užpyliau varškę, ant jos dideliais lašais pamėčiau "Rududu", ir vėl uždėjau likusius obuolius. Užbarsčiau likusius tešlos trupinius.
Kepti apie 1 valandą.