3 vienetai | obuoliai |
360 gramų | miltai |
270 gramų | cukrus |
20 gramų | kepimo milteliai |
200 gramų | varškė |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | kondensuotas pienas |
200 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinis keksas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Plokštainis diena-naktis
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Spalvotas varškės pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Vyniotinis su varške
- Pyragas su kukuliais
- Karamelinis pyragas
- Norvegiška tuno pynė
- Vaisinis pyragėlis
- Pyragas „Sniegas“
- Aviečių pyragas
- Pupelių chocolate brownie
- Šimtalapis su varške
- Apverstas pyragas su ananasais
- Drezdeno tortas
- Morkų meduolis
- Tinginys
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obuoliai,
3 vienetai -
Miltai,
360 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Kepimo milteliai,
20 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kondensuotas pienas,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Cinamonas
- Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susipjaustome obuolius plonais griežinėliais.
Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus. Išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Pusę tešlos padengiame į riebalais išteptą kepimo formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto ar rankų, reikėtų įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.
Paklojame visus obuolius ant tešlos. Tada ant jos dedame su kondensuotu pienu sumaišytą varškę. Uždedame likusią tešlos dalį.
Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.
Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra (papuošimui aš dar dėjau cinamono lazdelę). Derėtų palaukti, kol atauš, nes užbarstytas cukrus išsilydys.