Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo :) Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Pagrindą galite daryti ir kitokį Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo :) Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Pagrindą galite daryti ir kitokį (mano siūlomas variantas greitai ir paprastai padaromas). (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai obuoliai
Tešlai:
180 gramų sviestas
1.5 valgomojo šaukšto majonezas (arba grietinė)
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 žiupsnelis druska
2.5 stiklinės miltai
Įdarui:
125 mililitrai pienas
1 valgomasis šaukštas manų kruopos
70 gramų cukrus
100 gramų aguonų
1 valgomasis šaukštas sviestas (minkštas)
Antram įdarui:
500 gramų varškė
3 vienetai kiaušiniai (tryniai)
75 gramai sviestas (minkštas)
3 valgomieji šaukštai pienas
3 valgomieji šaukštai krakmolas
1 vienetas citrinų sultys
120 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
22-24 cm. apvaliai formai
2.
Tešla.
Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.
3.
Аguonų įdaras.
Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.
4.
Varškės įdaras.
Varškę petriname per sietelį.
Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.
5.
Pyrago surinkimas.
Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.

Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Tešlai: Įdarui: Antram įdarui:
Autoriaus žodis: Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo :) Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Pagrindą galite daryti ir kitokį ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. 22-24 cm. apvaliai formai

  2. Tešla.
    Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
    Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
    Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
    Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.

  3. Аguonų įdaras.
    Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
    Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.

  4. Varškės įdaras.
    Varškę petriname per sietelį.
    Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
    Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.

  5. Pyrago surinkimas.
    Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
    Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
    Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
    Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.

    Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
    Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų