Obuolių pyragas su grietinės kremu
AUTORIUS:
Svetlana
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
150 gramų sviestas
2 stiklinės miltai
0.5 stiklinės grietinė
1 valgomasis šaukštas kepimo milteliai
Įdarui:
8 vienetai obuoliai
2 vienetai kiaušiniai
1 stiklinė grietinė
1 stiklinė cukrus
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sviestą ištirpiname,atvėsiname ir supilame į miltus ,sumaišytus su kepimo milteliais.Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.Tešla nelimpa prie rankų ,ją lengvai išformuojame į kepimo indą,pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.
2.
Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius,cukrų ,grietinę ,vanilinį cukrų ir miltus.Jeigu obuoliai labai sultingi ,miltų į užpilą dėkite daugiau .Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ,ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis ,tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų.
3.
Įkaitiname orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo ,gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.Iškepusį gerai atvėsinkite , nepjaukite karšto ,nes kremas turi susistovėti :) Man skanesnis kitą dieną .

Skanaus !!!

Populiariausi receptai šią savaitę

Obuolių pyragas su grietinės kremu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą ištirpiname,atvėsiname ir supilame į miltus ,sumaišytus su kepimo milteliais.Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.Tešla nelimpa prie rankų ,ją lengvai išformuojame į kepimo indą,pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.

  2. Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius,cukrų ,grietinę ,vanilinį cukrų ir miltus.Jeigu obuoliai labai sultingi ,miltų į užpilą dėkite daugiau .Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ,ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis ,tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų.

  3. Įkaitiname orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo ,gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.Iškepusį gerai atvėsinkite , nepjaukite karšto ,nes kremas turi susistovėti :) Man skanesnis kitą dieną .

    Skanaus !!!

Receptą atsiuntė Svetlana
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų