6 vienetai | obuoliai |
600 gramų | tešla (bemielė sluoksniuota) |
100 gramų | cukrus |
50 gramų | cukrus (rudas) |
2 valgomieji šaukštai | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (pyragų) |
100 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Niujorko pyragas
- Abrikosinis pyragas
- Moliūginis varškės pyragas
- Grybų pyragas
- Pyragas „Sniegas“
- Vyniotinis su braškine uogiene
- Amerikietiškas pyragas
- Morkų pyrgas
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Šokoladinis biskvitas
- Papajaus pyragėliai
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Paprastas obuolių pyrgas
- Pyragas "Saldus lyg sapnas"
- Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
- Obuolių „Šarlotė“
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
Obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obuoliai,
6 vienetai -
Tešla, bemielė sluoksniuota,
600 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Cukrus, rudas,
50 gramų -
Cinamonas,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, pyragų,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
100 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, ne per mažais, kad nepasidarytų košė. Į puodą pilame cukrų ir kitus birius produktus bei vandenį, išmaišom, kaitinam ir dedam obuolius. paverdam apie 10 min, kol obuoliai suminkštės bet vis dar laikys savo formą o sirupas sutirštės. Atvėsinam įdarą.
Tešla išklojam indą kuriame kepsime, subadome šakute pagrindą.
Paruoštą įdarą dedam ant tešlos, išlyginam. likusia tešlos dalimi uždengiam įdarą, uždarom visus kampus. padarom skylutę viršuje garam išeiti. patepam vandeniu ar kiaušiniu. Galima palikti šaldytuve 20 min prieš kepant.
Kepam 200°C temp. orkaitei apie valandą.