1.6 kilogramo | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis |
500 gramų | obuoliai |
2 stiklinės | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Braškių uogienė su rabarbarais
- Obuolių džemas su karamele
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Saldūs obuoliukai
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Mėlynių uogienė
- Bulgariška slyvų uogienė
- Cukinijų uogienė
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
- Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
- Aviečių uogienė
- Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
Obuolių ir šermukšnių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 3/5 kilogramo -
Šermukšnis,
1 kilogramas -
Obuoliai,
500 gramų -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Komentarai (2)
-
Marija
2010-09-10 19:12
O aš dalį obuolių ir šermukšnių sutrnu į tyrę, po to viską sumaišau kartu įdėdama cukrau ir nakčiai palieku šaldytuve. Kitą dieną verdu kol sutirštės.Dar galima daugiau cukraus pridėjus ir gerai išmaišius(kol cukrus visiškai ištirps ) viską sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsiai per žiemą, aš laikau šaldytuve.Pasakiškas skonis gaunasi - šviežio obuolio kvapas ir tas karstelėjes šermukšnio rūgstumas. :super: