1 vienetas | žąsis |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas. Kepama orkaitėje, palaistant kepsnio skysčiu arba vandeniu. Iškeptas paukštis supjaustomas, apdėliojamas obuoliais ir apšlakstomas padažu, kuriame kepė. Tiekiama su keptomis ar virtomis bulvėmis, salotomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas tetervinas
- Saldžiarūgštė vištiena
- Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
- Vištienos filė šašlykai
- Keptos bulvės ir vištiena
- Antis su grybų įdaru
- Vištiena su skrebučiais
- Kepta višta su obuoliais
- Vištienos kepsniukai
- Vištų sparneliai
- Vištienos juostelės su sezamu
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Vištienos kepsniukai
- Vištienos kotletai su sūriu
- Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
- Įdaryta antis
- Kepta višta su apelsinais ir razinomis
Obuoliais įdaryta žąsis
- Paruošimo laikas:
-
Žąsis,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 50—60 g riebalų, 500 g—1 kg obuolių, truputį druskos, mairūno, pipirų, cukraus.
Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas. Kepama orkaitėje, palaistant kepsnio skysčiu arba vandeniu. Iškeptas paukštis supjaustomas, apdėliojamas obuoliais ir apšlakstomas padažu, kuriame kepė. Tiekiama su keptomis ar virtomis bulvėmis, salotomis.