2 valgomieji šaukštai | margarinas |
0.5 stiklinės | cukrus |
4 valgomieji šaukštai | krakmolas |
4 vienetai | kiaušiniai |
6 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 vienetas | citrinos (nutarkuota žievė) |
šiek tiek | zefyrai (maži) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuoliniai rageliai
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
- Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
- Obuolinės kišenėlės
- Bandelės su grybais
- Vyniotinukai su obuoliais
- Napoleono pyragaičiai
- Karamelinis keskiukas
- Pyragėliai su slyvomis
- Papajaus pyragėliai
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Pyragėliai su krabų lazdelėmis
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
- Varškės spurgos
- Sveikuoliški avižų ir spanguolių pyragaičiai
- Plikyti pyragaičiai
- Spurgos su vyšnių džemu
- Šokoladinė suflė
Nykštukų pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
-
Margarinas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
0.5 stiklinės -
Krakmolas,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kvietiniai miltai,
6 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos, nutarkuota žievė,
1 vienetas - Zefyrai, maži
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, margarinu ir citrinos žievele. Į šią masę įmaišome plaktus baltymus ir miltus, maišytus su kepimo milteliais bei krakmolu. Masę dedame i kepimo indą, iškoltą kepimo popierium. Viršų apdedu zefyriukais, juos įspaudžiant. Kepiau šį pyragą pirmą kartą, todėl nežinojau, kad reikia kepant viršų uždengti folija. Kepame apie 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Po pirmų 20 minučių kepimo galima nuimti foliją. Pyragas gaunasi labai purus su traškiu viršum. Skanaus