350 gramų | silkė (filė, sūdyta) |
100 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
500 gramų | bulvių |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Šoninę supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti, suberti smulkintus svogūnus, kai apkeps - ataušinti, išmaišyti su bulvių mase. Įberti druskos, pipirų, įmušti trynį ir gerai išmaišyti. Baltymą išplakti ir kartu su miltais bei silke supilti į bulvių masę.
Gerai išmaišyti ir tuoj pat kepti blynelius karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekti su daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Musak
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Bulviniai zrazai su grybų įdaru
- Bulvių ir kamambero apkepas
- Virtos bulvės su sviestu
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Bulviniai blynai su įdaru
- Bulviniai blynai su mėsa
- Cepelinai su mėsa
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Virtų bulvių blynai
- Vėdarai
- Bulvinis paršelis Kalėdoms
- Bulvinė pica
- Bulvės su grietine ir sūriu
- Bulvių suflė
- Skaniausiai paruoštos bulvės
- Bulvių kotletai su porais
- Bulvių ir varškės apkepas
- Arkliukas "alia Žemaitis"
Norvegiški bulviniai blynai
- Paruošimo laikas:
-
Silkė, filė, sūdyta,
350 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
100 gramų -
Bulvės,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
2.5 valgomojo šaukšto - Aliejus
- Kvapieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkės filė labai smulkiai supjaustyti, bulves sutarkuoti, šiek tiek nusunkti.
Šoninę supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti, suberti smulkintus svogūnus, kai apkeps - ataušinti, išmaišyti su bulvių mase. Įberti druskos, pipirų, įmušti trynį ir gerai išmaišyti. Baltymą išplakti ir kartu su miltais bei silke supilti į bulvių masę.
Gerai išmaišyti ir tuoj pat kepti blynelius karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekti su daržovėmis.
Komentarai (3)
-
Rūta
2013-10-16 08:55
Labai patiko, tikrai skanūs blynai. Tačiau aš dėjau mažiau silkės, gerokai daugiau bulvių ir šiek tiek daugiau miltų. Na bet čia gal mano šeimynos pomėgiai tiesgio kitokie :) receptas puikus :)