Netikras zuikis su vištiena
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištiena (malta)
4 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas svogūnai
šiek tiek prieskoniai
2 vienetai kiaušiniai (kietai virti)
šiek tiek čiobreliai (švieži ar džiovinti)
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2.
Susmulkintą svogūną apkepinkite aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.
3.
Vištienos faršą ir džiūvesėlius išmaišykite, įmaišykite kiaušinius. Įberkite pipirus, čiobrelius, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite.
4.
Iš paruoštos masės suformuokite „zuikį“, gražiai įsprauskite į vidurį virtus kiaušinius, viršų užlyginkite.
5.
Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Vietoj ausyčių įdėkite lauro lapus arba galite iš mėsos formuoti patys, vietoj akyčių pipirus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Netikras zuikis su vištiena

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

  2. Susmulkintą svogūną apkepinkite aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.

  3. Vištienos faršą ir džiūvesėlius išmaišykite, įmaišykite kiaušinius. Įberkite pipirus, čiobrelius, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite.

  4. Iš paruoštos masės suformuokite „zuikį“, gražiai įsprauskite į vidurį virtus kiaušinius, viršų užlyginkite.

  5. Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Vietoj ausyčių įdėkite lauro lapus arba galite iš mėsos formuoti patys, vietoj akyčių pipirus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


  • nuotrauka tikrai ne sito zuikio 2015-03-30 14:41

    raso kad farsas reikalingas. bet nuotraukoje matosi krutinele, tikrai ne malta mesa


Daugiau receptų