Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Tortas skaniausias kitą dieną su puodeliu kvapnios kavos. Mascarpone sūrį galite pakeisti varške, tuomet pasigaminsite puikų varškės tortą. Šiam tortui naudojau 360 gr Tortas skaniausias kitą dieną su puodeliu kvapnios kavos. Mascarpone sūrį galite pakeisti varške, tuomet pasigaminsite puikų varškės tortą. Šiam tortui naudojau 360 gr sausainių ir ištirpinau 170 gr sviesto, bet užtektų apie 130 gr - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus! (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Papuošimui:
30 gramų juodasis šokoladas (nebūtina)
Pagrindui:
300 gramų šokoladiniai sausainiai
150 gramų sviestas
Įdarui:
500 gramų mascarpone sūris
200 mililitrų grietinėlė 33-35%
150 gramų cukrus
20 gramų želatina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40 - 60 minučių, kad išbrinktų.
2.
Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius.
3.
Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė.
4.
Sausainių masę suberiame į 24 - 26 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą stingti, kol ruošime įdarą.
5.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neužviriname). Ataušiname.
6.
Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.
7.
Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.
8.
Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome.
9.
Apibarstome tarkuotu šokoladu.
10.
Statome į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)

Komentarai: 4
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Papuošimui: Pagrindui: Įdarui:
Autoriaus žodis: Tortas skaniausias kitą dieną su puodeliu kvapnios kavos. Mascarpone sūrį galite pakeisti varške, tuomet pasigaminsite puikų varškės tortą. Šiam tortui naudojau 360 gr ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40 - 60 minučių, kad išbrinktų.

  2. Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius.

  3. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė.

  4. Sausainių masę suberiame į 24 - 26 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą stingti, kol ruošime įdarą.

  5. Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neužviriname). Ataušiname.

  6. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.

  7. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.

  8. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome.

  9. Apibarstome tarkuotu šokoladu.

  10. Statome į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (4)


  • secret 2017-02-09 16:03

    as buvau senei ragaves sita torta ir man labai patiko sita torta as buvau valges per gimtadieni super


  • ,> 2016-12-22 14:06

    labai skanus........../


  • ^-^ 2016-11-12 12:30

    Pyragas gavosi labai skanus ir gražus. Visiems labai patiko.


  • Laima 2016-04-30 00:03

    Labai sla


Daugiau receptų