Naujametinis keksas „Tigriukas“
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
170 gramų sviestas
1.5 stiklinės kvietiniai miltai
1 stiklinė cukrus
2 valgomieji šaukštai kakava
200 mililitrų grietinė
4 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
šiek tiek cukraus pudra (pabartymui)
šiek tiek juodojo šokolado (glajus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Reikės:
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus

Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).

Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.

Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)

Naujametinis keksas „Tigriukas“

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Reikės:
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus

Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).

Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.

Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)

Reklama:

Komentarai (6)


  • AUSRA 2010-01-24 13:35

    sinadien kepiau :-) labai skanu :super:


  • Asta 2010-01-13 20:40

    Dekui :geda:
    Zinokit skonis nuo grozio taip pat neatsilieka ;-)


  • Ciole 2010-01-13 20:22

    MM KAIP GRAZIU :parselis:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...