Populiariausi receptai šią savaitę

Naminis vynas

Komentarai: 36
  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išspauskite vaisius ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

Komentarai (36)


  • as 2014-02-23 21:34

    vyna darau jau daug metu, bet su jokiom slangelem nevargstu. paimu medicinine pirstine, uzmaunu ant butelio, apklijuoju pleistra, kai pirstine issipucia praduriu su adata viena arba du pirstus, oras iseina ir neieina ir terliotis tiek nereikia, paziuri i pirstine ir viskas aisku


  • remis 2013-10-01 23:03

    pas mane gavosi kartus nezinau ka daryt kas galit patart tai dar cukraus dapyliau ir statysiu rugti


  • Saulius 2013-04-01 12:15

    Pirmą kartą dariau obuolių vyną, per Velykas supilsčiau ir tikrai skanus gavos, turiu klausimą - vieną butelį kamščiu užkimšau, ar nuo slėgio nenušaus jo?


  • (anonimas) 2013-01-04 18:10

    dariaus wyna tai man per nepilnus 4 men.isruga ant 18 litru oboliu sulciu 2.5 kg cukraus.ir oboliai turi but kuo rugstesni. Nes kitaip wynas gausis persaldus. Kai dariau tai pirma karta idejau 1kg ckuraus nieka newirinau wandens nepyliau sultyse cukru ismaisiau ir supyliau. Kai nustoja rugti dar 1kg cukraus.wel kai nustoja nupili wisas nuosedas ir dar pusi kg cukraus per pora saw iskaidreja ir supilstai i butelius stiklinius.gawos skanus 15 laipsniu wynas


  • verslas 2012-10-20 10:54

    dariau vyna bet kazko nerugsta gal kas zinot kiek reik deti cukraus litrui sulciu


  • liza 2012-09-30 09:26

    sveiki. turiu tokia beda,padtacius vyna rugimui jis is indelio su vandeniu siurbe vandeni, nesupranti koled, viskas liktais sandaru


  • sack 2012-09-21 10:39

    obuoliai visiskai nera skirtumo kokie, as asmeniskai neskinu nuo medziu, juos dedu i rusi ziemai nes geriau stovi, o i sultis varau nuo zemes visus blogiausius, pagrinde jamu bagatyriaus , antaninius, oelsi is ju daugiausia sulciu. 20l bonke pastatyt reik apie 30kg obuoliu grubiai tariant,isspaustas sultis palieku nakciai nusistovet, tada perkosiu i kita kibira ir dar palieku valandai , o tuo tarpu pasildau 4l vandens jame istirpinu 4kg cukraus , kai vanduo atvesta supilu i bonka, tada pradedu letai pilt sultis kad kuo maziau drumzliu butu, bet iki pat virsaus nepilu, nes kai pradeda pukset tai pasiekia virsu, todel realiai gaunasi apie 18l vyno , na ir idedu keleta razinu, as dedu 1 razina 1 litrui, kadangi neturiu jokiu kamsciu ir nesiruosiu pirkt, todel paimu paprasciausia kapronini kamsti prasigreziu skylute kad vos vos slangute lystu, apklijuoju izolentu ir plastilinu, slangute idedu i 5l vandens bonke ir padedu i netrukdoma vieta, del temperaturos ir tamsos tai absurdas, pas mane rudeni kol dar sildymo nera buna 14-18c ir sviesu buna, bet vynas pradeda 2 savaiciu begije pukset, kuo ilgiau puksi tuo geriau, po ~3men puksejimo ispilu i kibira pastatau pusej dienos dametu dar ~2kg cukraus tiesiai i bonka nieko netirpinu, jis pats ten istirpsta ir dar geresni rugima duoda, perkosiu sultis ir vel supilu atgal, si kart puksi gal tik menesi ir kai baigia pukset supilstau i bonkas, bet patarciau pilt i stiklines, nes plasmasines laikui begant leidzia ora ir duoda prasta skoni.


  • mutka 2012-08-27 20:18

    praejus beveik menesiui, apstojo rugimas, bet vynas dar per saldus. Ar galima atskiesti ir pridejus kazkiek mieliu, uzbaigti cukraus virtima alkoholiu. Gal kas zinot
    apie tai?


  • immo 2012-08-17 17:03

    Cukraus kiekis priklauso nuo obuoliu rusies ir obuoliu derliaus tais metais.
    Zarneles visokios... Nu kam reikia tokiu visokiu prisigalvoti ? Yra spec vamzdukas uz 3 litus kazkur - nei kas iskris nei dar kas - rami galva.

    Mieles deti nebutina, nes jos naturaliai kaupiasi ant obuolio zieveles, bet obuoliai turi buti tikrai naminiai ir nepurksti, skinti, o ne rinkti nuo zemes ir svelniai nuplauti, o ne nuskusti. Kitaip rizikuoji isimesti grybeli ar dar koki biesa i vyna.

    Laukines mieles duoda neprognozuojama rezultata - gali gautis kartus.


  • vynas 2012-01-12 19:06

    nesamoningas receptas. gera vyna reikia daryti taip: isspaudi obuoliu sultis, bet ne visos obuoliu veisles tam tinka, rinkites antaninius- geriausi. ir ne is parduotuves, nes jie auginti "ant trasu". cukraus deti reikia 1/4 turio. per mazai idejus cukraus gausis obuoliu actas kurio jus tikrai negersite. taigi jei visa sita padarete- ieskokite vatinio simtasiulio (pufaikes), ja apvyniosite tara, kurioje rugsta vynas. gala zarneles as dedu ne i stikline o i plastikini buteliuka su vandeniu ir pririsu, taip saugiau kad neiskristu zarnele. vynas prades burbuliuoti savaites begyje ir taip burbuliuos apie tris menesius. belieka paminet, kad tuo metu nejudintumet, neatidarinetumet tik paprasciausiai lauktumet. po triju men arba kai jau nustos burbuliuoti galima atidaryti, nukosti ir isvalius drumzles supilti ir palikti dar porai savaiciu tamsioje vietoje bresti. na o skonis kasmet to paties vyno buna vis geresnis neisgerkit viso iskart


Daugiau receptų