Populiariausi receptai šią savaitę

Naminis vynas

Komentarai: 41
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išspauskite vaisius ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

Rekomenduojame:

Komentarai (41)


  • kuzia 2014-11-30 14:41

    patarkit,zmones,ka daryt,neberugsta vynas nuo to laiko,kai pirma karta nukosiau,o tai buvo po menesio,nukošiau,dadejau cukraus,pravedinau,padejau,ir nieko nevyksta,o iš pradiu,užtaisius burbuliavo puikiai


  • juliuskviliunas 2014-10-13 10:20

    netingekit pasigamint vyno pavaisint sveciui


  • - 2014-09-23 10:40

    Šaunuoliai "vynokerai" ! Mielės vynui pas juos 4 lt. Tos pačios Lenkijoje - 1.2 - 1.4 zl. Ir visa kita panašiai )


  • Jurgis 2014-08-08 10:29

    Man visai patiko apsipirkti naminio vyno reikmenų parduotuvėje www.vynokerai.lt, ten ir sodinukais prekiauja tiek vynuogių tiek serbentų. Įsigijau juod ir balt serbentų tai turėsiu ir savų uogų savo vynui.


  • Mantas 2014-07-28 18:44

    Šiaip jei kam reikia ar trūksta vyno gamybos reikmenų, siūlau užsukti į www.vitis.lt elektroninę parduotuvę. Labai didelis pasirinkimas prekių susijusių su vyno gamyba.


  • as 2014-02-23 21:34

    vyna darau jau daug metu, bet su jokiom slangelem nevargstu. paimu medicinine pirstine, uzmaunu ant butelio, apklijuoju pleistra, kai pirstine issipucia praduriu su adata viena arba du pirstus, oras iseina ir neieina ir terliotis tiek nereikia, paziuri i pirstine ir viskas aisku


  • remis 2013-10-01 23:03

    pas mane gavosi kartus nezinau ka daryt kas galit patart tai dar cukraus dapyliau ir statysiu rugti


  • Saulius 2013-04-01 12:15

    Pirmą kartą dariau obuolių vyną, per Velykas supilsčiau ir tikrai skanus gavos, turiu klausimą - vieną butelį kamščiu užkimšau, ar nuo slėgio nenušaus jo?


  • (anonimas) 2013-01-04 18:10

    dariaus wyna tai man per nepilnus 4 men.isruga ant 18 litru oboliu sulciu 2.5 kg cukraus.ir oboliai turi but kuo rugstesni. Nes kitaip wynas gausis persaldus. Kai dariau tai pirma karta idejau 1kg ckuraus nieka newirinau wandens nepyliau sultyse cukru ismaisiau ir supyliau. Kai nustoja rugti dar 1kg cukraus.wel kai nustoja nupili wisas nuosedas ir dar pusi kg cukraus per pora saw iskaidreja ir supilstai i butelius stiklinius.gawos skanus 15 laipsniu wynas


  • verslas 2012-10-20 10:54

    dariau vyna bet kazko nerugsta gal kas zinot kiek reik deti cukraus litrui sulciu


Daugiau receptų