200 gramų | braškės |
15 gramų | želatina |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | citrinos (sultys) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Salotos drebučiuose
- Varškės sūris su žele
- Panna cotta su braškių sirupu
- Gaivus žele desertas
- Vaisių ir žele žiedas
- Rabarbarų drebučiai
- Aviečių sulčių drebučiai
- Pascha
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Varškės pudingas su apelsinais
- Vaisiai želėje
- Lukos želė tortas
- Grietinėlės gardėsis su braškėmis
- Gaivinantis želė ir vaisių desertas
- Maskarponinė želė su vaisiais
- „Baltosios gėlės“
- Mangų - varškės želė desertas
- Tortas "Mozaika"
- Varškės torčiukas su persikais
- Želiniai kiaušinukai
Naminis braškinis "Rahat-lokum"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškės,
200 gramų -
Želatina,
15 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Citrinos, sultys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškes smulkintuvo pagalvba pertriname iki vientisos masės. Supilame želatiną ir paliekame kol išbrinks. Kai želatina išbrinko, supilame cukrų ir kaitiname masę iki ištirps želatina, nuolat maišydami. Jokiu būdų neleidžiame masei užvirti. Paliekame masę atvėsti. Atvėsus dar plakame apie 5 min. Paruošiame formą (aš naudoju tupperware, tad man formos ruošti kaip ir nereikėjo). Jei naudosite paprastą, tuomet išklokite kepimo popieriumi suteptu aliejumi (negausiai). Supilame masę į formą, išlyginame ją ir paliekame šaltai iki sustings (apie 5-6 val). Sustingusią masę išimame iš formos, apibarstome cukraus pudra ir supjaustome. Skanėstas paruoštas – kviečiame vaikus ragauti ;)