150 mililitrų | kondensuotas pienas |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
450 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | sviestas |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
- Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Rūtos eglutės
- Sausainiai "Smėlio juostos"
- Sausainiai „Pirštukai“
- Trapūs sausainiai
- Vaikystės skarelės
- Imbieriniai sausainiai šeimai
- Macarons
- Kūčiukai (šlyžikai)
- Imbierinės žvaigždės
- Minkšti juodojo šokolado sausainiai
- Avižiniai sausainiai
- Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
- Sausučiai
- Migdolų nuga
- Imbieriniai sausainiai
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Mielieji šuniukai
- Pirštai
Naminiai riestainiukai
- Paruošimo laikas:
-
Kondensuotas pienas,
150 mililitrų -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kondensuotą pieną pašildome, kad būtų skystesnis.
Įmaišome išplaktus kiaušinių trynius (1 pasiliekame aptepimui), vanilę, cinamoną, druską, sodą ir ištirpintą sviestą.
Beriame miltų ir maišome. Kai tešla nebesimaišo su šaukštu baigiami minkyti rankomis.
Gerai išminkytą tešlą padaliname į kelias dalis (aš padalinau į 5 dalis) ir išsukame plonus volelius. Supjaustome gabaliukais ir suformuojame riestainiuko formas.
Sudedame į kepimo skardą, aptepame kiaušinio trynio plakiniu ir kepame 10 - 15 min. 180-190° C orkaitėje.
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Tetis virtuveje
2015-12-02 09:04
blogas receptas, miltu tiek nereikia, max 350-400g miltu. o seip iskepus gaunasi skonis kaip dziuveseliu, tad kita syki kepdamas, bandysiu paekspermentuoti idedamas kepimo milteliu