Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
AUTORIUS:
Rita
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Super, ypač kai mėsytė kepama ant laužo. Pabandykite išsikepti naminių bandelių - taip mėsainiai būna dar skanesni. Super, ypač kai mėsytė kepama ant laužo. Pabandykite išsikepti naminių bandelių - taip mėsainiai būna dar skanesni. Rita
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kiaulienos faršas
1 vienetas kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
1 žiupsnelis pipirai
1 žiupsnelis druska
Tešlai:
500 gramų miltai
300 mililitrų pienas
1 vienetas kiaušiniai
25 gramai šlapios mielės
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
Aptepimui:
1 valgomasis šaukštas sviestas
Pabarstymui:
1 valgomasis šaukštas linų sėmenys (arba sezamo sėklos)
Patiekiant:
8 riekės čederio sūris
šiek tiek salotos
šiek tiek pomidorai
šiek tiek marinuoti agurkai
šiek tiek garstyčios
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 minučių. Aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę.
2.
Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni.
3.
Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai. Priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą.
4.
Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.
5.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.
6.
Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.
7.
Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir, apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 18 minučių, iki dailiai auksinės spalvos.
8.
Mėsytę išmaišykite su 2 šaukštais džiūvėsėlių, kiaušiniu ir druska bei pipirais. Formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės.
9.
Kepkite grilyje. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čederio sūrio.
10.
Kiekvieną mėsainį sluoksniuokite dėdami mėsytės, daržovių ir mėgstamo padažo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Tešlai: Aptepimui: Pabarstymui: Patiekiant:
Autoriaus žodis: Super, ypač kai mėsytė kepama ant laužo. Pabandykite išsikepti naminių bandelių - taip mėsainiai būna dar skanesni. Rita
Gaminimo eiga:
  1. Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 minučių. Aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę.

  2. Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni.

  3. Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai. Priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą.

  4. Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.

  6. Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.

  7. Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir, apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 18 minučių, iki dailiai auksinės spalvos.

  8. Mėsytę išmaišykite su 2 šaukštais džiūvėsėlių, kiaušiniu ir druska bei pipirais. Formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės.

  9. Kepkite grilyje. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čederio sūrio.

  10. Kiekvieną mėsainį sluoksniuokite dėdami mėsytės, daržovių ir mėgstamo padažo.

Receptą atsiuntė Rita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų