200 gramų | cukrus |
50 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės desertas su vaisiais
- Aistės jogurto pyragas
- Šokoladiniai bananai
- Vasariškas desertas
- Desertine varškė
- Želiniai kiaušinukai
- Varškės ledai
- Kalėdiniai grybukai
- Karštos bulvių salotos
- Tinginių - tinginys
- Tinginys
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Rūtos bananas su šokoladu ir jogurtu
- Nekeptas sausainių tortas su chalva
- Jogurtinių ledų tortukas
- Vaisių desertas su grietinėle
- Persikų tyrės želė su serbentais
- Juodasis tinginys
- Avietinė pasaka
- Želė su vaisiais
Naminė karamelė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Komentarai (2)
-
erlandas
2016-07-14 21:51
Ar kam nors isejo
-
čiulpk byby
2015-01-18 09:21
krč pabandziau prisvilo gal kaskas ne taip? :)