200 gramų | cukrus |
50 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Želė tortas
- Biramisu
- Bananų skanėstas
- Želė "Trispalvė"
- Jogurto ledai
- Kukurūzų skanėstas
- Vaisiai drebučiuose
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Aronijų ir obuolių želė
- Želė „Spanguolės ant sniego“
- „Baltosios gėlės“
- Vaisių ir jogurto desertas
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Vasaros desertas
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Vaisių salotos
- Tortas su uogienės padažu
- Pyragas su braškėmis ir žele
- Tinginių - tinginys
- Vaisiai šokolade
Naminė karamelė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Komentarai (2)
-
erlandas
2016-07-14 21:51
Ar kam nors isejo
-
čiulpk byby
2015-01-18 09:21
krč pabandziau prisvilo gal kaskas ne taip? :)